Hyppää sisältöön

Suunnistus

Suunnistuskilpailut ovat suurin Koululiikuntaliiton yksilölajien kilpailutapahtuma. Se kerää vuosittain 1300 -1600 osallistujaa henkilökohtaiseen kilpailuun ja 300 – 350 kolmihenkistä joukkuetta toisen päivän viesteihin.

Kilpailun ajankohta on elokuun loppu. Suunnistuksen henkilökohtaisen kisoissa on sarjoja 9-20 -vuotiaille.

Sarjat

H 9RR, D 9RR
H 10RR, D 10RR
H 11TR, D 11TR
H 12, D 12
H 13, D 13
H 14, D 14
H 15, D 15
H 16, D 16
H 17, D 17
H 20, D 20

H = herrat, D = daamit.

RR = Rastireitti. Rastireitti on alle 10-vuotiaiden kilpailumuoto, jossa reitti on merkitty karttaan ja viitoitettu maastoon. Rastit ovat tämän viitoituksen varrella. Lapsi voi halutessaan kiertää radan viitoitusta pitkin tai tehdä viitoituksesta poikkeavia reitinvalintoja.

TR = Tukireitti. Tukireitti on kilpailumuoto alle 12-vuotiaille. Rastit on sijoitettu vähän matkan päähän maastoon ja karttaan merkitystä viitoituksesta. Rastireitin ja tukireitin viitoitus on tarkoitettu tukemaan lasten etenemistä metsässä, viitoitus toimii ikään kuin ylimääräisenä ”polkuna”. Lähde: Suunnistusliitto

Viestit
Viestisuunnistuksessa on viisi sarjaa.

  • Alle 13 v. (H/D13), Alle 15 v. (H/D15), Yli 15 v. (H/D20), Sekasarja (yksi H/D13, yksi H/D15 ja yksi H/D20 -sarjalainen) ja H/D10RR – H/D11TR (kaksi osuutta H/D10RR ja yksi osuus H/D11TR). 

Joukkueessa on kolme kilpailijaa. Jokaisessa joukkueessa pitää olla vähintään yksi tyttö ja yksi poika. Viestissä nuorempi voi osallistua vanhempaan sarjaan. Joukkue on kuntajoukkue. Oppilas edustaa sen kunnan joukkuetta, jossa hän käy koulua

Kilpailussa jaetaan mestaruusmitalit 12 parhaalle alakouluikäisten sarjoissa ja 8 parhaalle vanhemmissa sarjoissa. Viestijoukkueista palkitaan 6 parasta jokaisessa sarjassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kisoihin on tehtävä viimeistään 10 päivää ennen tapahtumaa. Mikäli kisoihin on jälki-ilmoittautuminen, niin laji- ja viestikisan maksu on kaksinkertainen. Ilmoittautumisessa kysytään urheilijan perustiedot; nimi, syntymäaika, emit -numero, kunta jossa urheilija käy koulua ja sarja. Samalla ilmoittaja tekee ilmoituksen viestikisaan ja voi ostaa paikallisen kisajärjestäjän aterioita ja varata koulumajoitukset. Ilmoittautuminen tehdään KLL:n käyttämällä Lyyti -ohjelmalla.

Lue lisää tapahtumat-sivultamme.

Suunnistusmaastossa
Viestin alkumatkassa
Jaa somessa:

Kysy lisää henkilökunnaltamme

Susanna Aulin-Uusikartano

Liikunta-asiantuntija (Perhevapaalla maaliskuun 2025 loppuun).


Järjestöviestintä, Yksilökilpailut

044 350 2602 susanna.aulin-uusikartano@kll.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.