Hyppää sisältöön

Koululaisten yksilökisat

Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa ohjelmassa ovat seuraavat yksilölajien kilpailutapahtumat: golf, maastohiihto, maastojuoksu, painikisat sekä kreikkalais-roomalaisessa että vapaapainissa, suunnistus, tanssi = Power Mover Oman tanssin kisa ja yleisurheilu. Lisäksi Let’s Bowl! -keilakisa on mukana ”kotirata” tapahtumina keilahalleissa. Uusia lajeja otetaan kilpailuohjelmaan aluksi kahden-kolmen vuoden koeajalle. Vuonna 2019 mukana olivat judo ja sulkapallo.

KLL yleisurheilukisat

Lisäksi KLL:n koululaisten valtakunnalliseen kilpailuohjelmaan kuuluvat palloilusarjat. Osallistumismaksut yksilölajeissa vuonna 2021 ovat 14 – 18 euroa/ laji/ osallistuja (poikkeuksena Golf). Koululiikuntaliitto on vakuuttanut kilpailuihin ja muihin tapahtumiin osallistuvat vakuutusyhtiö Pohjolassa. Kisoihin ilmoittautuminen päättyy 10 päivää ennen tapahtumaa. Lisätietoja tapahtumista löytyy jokaisen lajin alasivulta tai tapahtumakalenterista.

Koululaisten kilpailujen hakeminen tapahtuu kahdesti vuodessa, huhti- ja syyskuun aikana. 
Koululiikuntaliiton hallitus päättää hakemusten perusteella kilpailujen järjestäjän. Kilpailujen järjestäjä vahvistetaan lopullisesti, kun sopimus kilpailujärjestäjän ja Koululiikuntaliiton välillä on allekirjoitettu. Osassa lajeista lajiliitto antaa lausuntonsa hakijoista. Koululiikuntaliiton kilpailuja voivat hakea ko. lajin urheiluseurat mielellään yhdessä koulun ja/tai kunnan kanssa. Koululiikuntaliiton kilpailut ovat avoimet sekä ruotsinkielisten koulujen oppilaille että ammatillisten koulujen opiskelijoille ikärajat huomioiden.

Hae kilpailujärjestäjäksi

Koululiikuntaliiton kilpailujen paikallisen järjestäjän vastuulla ovat kisan käytännön järjestelyt, tiedottaminen seuroille ja lähialueen kouluille, sekä yhteistyö lajiliiton ja KLL:n kanssa. KLL vastaa kisojen tiedottamisesta kouluille, vakuuttaa kilpailijat ja ottaa vastaan ilmoittautumiset ”Lyyti järjestelmällä”.
Paikallinen järjestäjä saa n. 65% ilmoittautumismaksuista, sekä kaikki muut kisoihin liittyvät tuotot mm. ruokailu, kunnan tuki, omat yhteistyösopimukset ja mainokset, käsiohjelman mainokset, oma kioskimyynti sekä majoitus. Järjestäjä vastaa kisojen kaikista kuluista, kuten myös KLL:n mestaruusmitaleista. Mitalin hinta on tällä hetkellä 3,90€ /kpl (sis.kaiverruksen).

Kilpailuhakemuksessa vaadittavia asioita

  • Hakemus täytetään linkin takaa löytyvälle lomakkeelle
  • Kilpailujen organisaatio ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt
  • Kilpailupaikka, esimerkiksi: maasto- ja lähtöalue karttoineen, urheilukenttä oheistiloineen, urheilutalo tai liikuntahalli.
  • Koulumajoitus ja majoitusten etäisyys ja kulkuyhteydet kisapaikalle tai muu vastaava majoitus sekä ruokailujen järjestäminen.
  • Liikennejärjestelyt kisapaikalla.
  • Selvitys kunnan ja paikallisen koulun mukanaolosta.
  • Aiemmat kilpailut joita hakija on järjestänyt 2000-luvulla.
  • Vastuuhenkilöiden yhteystiedot (sähköposti ja puhelin).

Seuraavien vuosien kisahakemukset syksyllä 2021. Haettavana on maastohiihto 2023 ja yleisurheilu 2022. Hakuaika päättyy ke 15.9.2021. Vapaapainin KLL -kisat 2022 on haettavissa 15.11.2021 mennessä. Kilpailuhakemukseen pääset tästä.
Lisätietoja Terho Tomperilta.


Jaa somessa:

Kysy lisää henkilökunnaltamme

Terho Tomperi

Kehittämispäällikkö


yksilökilpailut, Power Mover

050 5142 498 terho.tomperi@kll.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.