Hyppää sisältöön

Koululaisten yksilökisat

Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa ohjelmassa ovat seuraavat yksilölajien kilpailutapahtumat: golf, maastohiihto, maastojuoksu, painikisat sekä kreikkalais-roomalaisessa että vapaapainissa, suunnistus, tanssi = Power Mover Oman tanssin kisa ja yleisurheilu. Lisäksi Let’s Bowl! -keilakisa on mukana “kotirata” tapahtumina keilahalleissa. Uusia lajeja otetaan kilpailuohjelmaan aluksi kahden-kolmen vuoden koeajalle. Vuonna 2019 mukana olivat judo ja sulkapallo.

KLL yleisurheilukisat

Lisäksi KLL:n koululaisten valtakunnalliseen kilpailuohjelmaan kuuluvat palloilusarjat. Osallistumismaksut yksilölajeissa vuonna 2022 ovat 14 – 18 euroa/ laji/ osallistuja (poikkeuksena Golf). Koululiikuntaliitto on vakuuttanut kilpailuihin ja muihin tapahtumiin osallistuvat vakuutusyhtiö Pohjolassa. Kisoihin ilmoittautuminen päättyy 9-10 päivää ennen tapahtumaa. Lisätietoja tapahtumista löytyy jokaisen lajin alasivulta tai tapahtumakalenterista.

Koululaisten kilpailujen hakeminen tapahtuu erikseen ilmoitettavina ajankohtina, jotka löytyvät tältä sivulta. 
Koululiikuntaliiton hallitus päättää hakemusten perusteella kilpailujen järjestäjän. Kilpailujen järjestäjä vahvistetaan lopullisesti, kun sopimus kilpailujärjestäjän ja Koululiikuntaliiton välillä on allekirjoitettu. Osassa lajeista lajiliitto antaa lausuntonsa hakijoista. Koululiikuntaliiton kilpailuja voivat hakea ko. lajin urheiluseurat mielellään yhdessä koulun ja/tai kunnan kanssa. Koululiikuntaliiton kilpailut ovat avoimet sekä ruotsinkielisten koulujen oppilaille että ammatillisten koulujen opiskelijoille ikärajat huomioiden.

Hae kilpailujärjestäjäksi

Koululiikuntaliiton kilpailujen paikallisen järjestäjän vastuulla ovat kisan käytännön järjestelyt, tiedottaminen seuroille ja lähialueen kouluille, sekä yhteistyö lajiliiton ja KLL:n kanssa. KLL vastaa kisojen tiedottamisesta kouluille, vakuuttaa kilpailijat ja ottaa vastaan ilmoittautumiset “Lyyti järjestelmällä”.
Taloudesta paikallinen järjestäjä ja KLL jakavat ilmoittautumismaksun niin, että KLL:n osuus on n. 35%. Muut kisoihin liittyvät tuotot ovat järjestäjän mm. ruokailu, kunnan tuki, omat yhteistyösopimukset ja mainokset, käsiohjelman mainokset, oma kioskimyynti sekä majoitus. Järjestäjä vastaa kisojen kaikista kuluista, kuten myös KLL:n mestaruusmitaleista. Mitalin hinta on tällä hetkellä 3,90€ /kpl (sis.kaiverruksen).

Kilpailuhakemuksessa vaadittavia asioita

  • Hakemus täytetään linkin takaa löytyvälle lomakkeelle
  • Kilpailujen organisaatio ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt
  • Kilpailupaikka, esimerkiksi: maasto- ja lähtöalue karttoineen, urheilukenttä oheistiloineen, urheilutalo tai liikuntahalli.
  • Koulumajoitus ja majoitusten etäisyys ja kulkuyhteydet kisapaikalle tai muu vastaava majoitus sekä ruokailujen järjestäminen.
  • Liikennejärjestelyt kisapaikalla.
  • Selvitys kunnan ja paikallisen/paikallisten koulun mukanaolosta.
  • Aiemmat kilpailut joita hakija on järjestänyt 2000-luvulla.
  • Vastuuhenkilöiden yhteystiedot (sähköposti ja puhelin).

Seuraavien vuosien kisahakemukset voi toimittaa maaliskuu 2022 loppuun mennessä. Haettavana on maastojuoksu 2022, vapaapaini 2023 ja yleisurheilu 2023. Kilpailuhakemukseen pääset tästä.
Lisätietoja
Susanna Aulinilta.


Jaa somessa:

Kysy lisää henkilökunnaltamme

Susanna Aulin

Liikunta-asiantuntija


Yksilökilpailut, Power Mover

044 350 2602 susanna.aulin@kll.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.