Hyppää sisältöön

Inspiroidu liikunnasta -webinaarit

Piirretyt ilves-hahmot liikkumassa eri lajeja.

Inspiroidu liikunnasta -webinaarisarjassa etsittiin jokaisen omaa Liikkujatyyppiä sekä konkreettisia askelmerkkejä hyvinvoivaan arkeen. Miten tehdä liikkumisestä elämäntapa? Mitä tiede tietää liikkumisen hyödyistä? Miten edistää hyvinvointia opetustyössä? Liikuntatieteentohtori Jaana Kari jakoi ajankohtaiseen tutkimukseen ja vahvaan opettajakokemukseensa perustuen parhaat keinot hyvinvointimme lisäämiseen.

Kohderyhmänä olivat kaikki eri koulutusasteilla opetustyötä tekevät sekä opetusalaa opiskelevat. Liikkujatyypit ja laadukas liikuntakasvatus -webinaari oli suunnattu erityisesti liikunnanopetusta ja -ohjausta tekeville. Webinaarisarjasta sai inspiraatiota kuka tahansa, joka kaipasi hyvinvointia arkeensa. Alla näkyvät luentojen sisältötiedot.

Tunnista Liikkujatyyppisi!

Luennolla perehdytään Liikkujatyyppeihin ja osallistujat tunnistavat oman Liikkujatyyppinsä. Luento vahvistaa osallistujien liikunnallista itsetuntemusta ja auttaa löytämään keinoja liikkumisesta motivoitumiseen ja liikuntaharrastusten ylläpitämiseen. Luento perustuu Liikkujatyyppi-luokitteluun.

Liike on lääke – mihin totuus perustuu?

Luennolla perehdytään liikunnan fysiologisiin vaikutuksiin. Miten liikkuminen vaikuttaa keskeisiin elintoimintoihimme? Miksi liike on lääke ja miksi pienikin liikunnallinen aktiivisuus parantaa elinvoimaisuuttamme? Osallistujat saavat tiedollista vahvistusta ja kannustusta aktiivisen elämäntavan edistämiseksi. Luento perustuu liikuntafysiologiaan.

Liikkumisen ABC

Mikä on riittävä määrä liikkumista? Mitä aikuisten liikuntasuositukset tarkoittavat käytännössä?  Miten liikun, että ylläpidän terveyttä tai kohotan kuntoani? Osallistujat pääsevät pohtimaan liikkumisensa määrää ja laatua, sekä oppivat suunnittelemaan itselleen tasapainoisen viikoittaisen liikuntaohjelman.  Luento perustuu tutkittuun urheiluvalmennuksen tietoperustaan.

Liikunnalliseen elämäntapaan kasvaminen

Miten kasvaa ja kasvattaa liikunnalliseen elämäntapaan? Millaisista liikuntaan liittyvistä kokemuksista syntyy vahva liikuntasuhde, joka kannustaa liikkumaan läpi elämän? Osallistujat saavat eväitä niin oman liikuntasuhteensa vahvistamiseen kuin kasvattajan työhönsä. Luento perustuu tutkittuun liikuntapedagogiseen tietoon.

Liikkujatyypit ja laadukas liikuntakasvatus

Miten hyödynnän Liikkujatyyppejä opetuksessa ja ohjauksessani? Miten innostan eri Liikkujatyyppejä liikkumaan ja vahvistan heidän liikuntasuhdettaan? Luento antaa käytännönvinkkejä liikunnanopetus-, ohjaus-, ja urheiluvalmennustyöhön.  Luento perustuu Liikkujatyyppi-luokitukseen ja käytännön kokemuksiin liikunnanopetus- ja valmennustyöstä.

Piirretyt ilves-hahmot liikkumassa eri lajeja.
Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.