Hyppää sisältöön

Juoksuharrastus ja -tapahtumat

Juoksemisen urheiluseurassa tuo harrastukseen lisää mielenkiintoisia asioita; oppia uusia harjoitteita, kehittyä juoksijana, mahdollisuuden osallistua kilpailuihin ja tutustua samanhenkisiin harjoituskavereihin.

Järjestä koulun oma Juoksutapahtuma

Juoksutapahtumat ovat mukavia tavoitteita luokalle tai yksittäiselle liikkujalle. Tapahtumissa koetaan yhteisöllisyyttä, jännitystä, hyvää fiilistä ja päästään koettamaan omia ennätyksiä.

Juoksutapahtuma TODO

Koulun liikuntapäivä juosten

Kouluviestikilpailut

Perinteikkäitä kouluviestikilpailuja järjestetään monilla alueilla ja niihin kannattaa osallistua luokan kanssa! Kisoja organisoidaan mm. TampereellaLahdessa ja Turussa. Pienempiä kouluviestejä on monilla paikkakunnilla ja näistä tietoa saa paikalliselta yleisurheiluseuralta.

Urheiluseuran kilpailut

Paikalliset urheiluseurat järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääsee juoksemaan. Osa yleisurheiluseuroista organisoi kisailuja ympäri vuoden. Niissä on kokeiltavana erilaisia juoksumatkoja (mm. 60m ja 1000m) sekä kenttälajeja (mm. pituushyppyä).

Suunnistajilla ja hiihtäjillä on tapahtumia, joissa juoksemista ja juoksua tukevaa hiihtämistä treenataan mukavassa porukassa (mm. iltarastit ja sarjahiihdot).

Suosittelemme olemaan yhteydessä paikallisiin seuroihin ja tiedustelemaan mahdollisuuksista. Kaikkiin tapahtumiin ei ole välttämättä osanottomaksua tai se on hyvin pieni. Yleisurheiluseurojen virallisiin kisoihin tarvitset lisenssin (hinta: 17-27 € riippuen iästä) ja mahdollisesti seuran jäsenyyden. Tämä mahdollistaa jo kisaamaan useisiin erilaisiin kisoihin.

Kisaaminen on mukavaa vaikka et kyseisen lajin toimintaan muuten osallistuisikaan. Se on kiva lisä joukkuelajien toiminnalle tai muun harrastuksen vastapainoksi. Rohkeasti mukaan tekemään omia ennätyksiä.

KLL:n maastokilpailut

Koululiikuntaliiton maastokilpailut aloitettiin Vierumäellä 2012. Tapahtuma on positiivinen ja ympäristönä Golf-harjoituskentällä kiertävä rata on maailmanluokkaa. Tapahtumaan on helppo tulla ja kannustammekin Juoksusankareita tulemaan paikalle sankoin joukoin. Koulun edustaminen tälläisessä tapahtumassa on kunnia. Lue lisää…

Kouluviestikarnevaali

Kouluviestikarnevaali on lasten ja nuorten yhteinen liikuntatapahtuma. Kouluviestikarnevaalien nettisivuilta saat ajankohtaiset tapahtumatiedot.

Kisatapahtuman vinkit

  • Tutustu kilpailukäytäntöihin (ilmoittautuminen, osanoton varmistus, maksut).
  • Lämmittele hyvin ennen kisasuorituksia (maksimituloksia yrittäessä täytyy olla hiki ja kroppa valmiina).
  • Pyri tekemään omia ennätyksiä – tekemällä samaa lajia useammin, saa kivasti vertailtua omia tuloksia. Toisiin vertaaminen nuorisourheilussa ei fyysisen eritahtiin kehittymisen vuoksi ole motivoivaa – olit sitten tuloslistan kummassa päässä tahansa.
  • Pidä hauskaa – tutustu osallistujiin – yritä parhaasi – tule uudelleen
Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.