Navi
Koululaiset / Juoksusankarit / Juoksutapahtumat

Juoksutapahtumat

Juoksutapahtumat ovat mukavia tavoitteita luokalle tai yksittäiselle liikkujalle. Tapahtumissa koetaan yhteisöllisyyttä, jännitystä, hyvää fiilistä ja päästään koettamaan omia ennätyksiä.

kovaa juoksua

Järjestä koulun oma Juoksutapahtuma

Koululle yhteisöllisyyttä juoksutapahtumalla. Järjestä jopa ajanotto tapahtumaanne laadukkaasti ja vaivattomasti. Tässä ohjeet tapahtuman järjestämiseen PDF-tiedostona. 

Juoksutapahtuma TODO

Koulun liikuntapäivä juosten

Kouluviestikarnevaali

kouluviestikarnevaalilogoKouluviestikarnevaali on lasten ja nuorten yhteinen liikuntatapahtuma. Tälle tapahtumalle on oma sivunsa: tästä
Kouluviestikilpailut

Kouluviestikarnevaalin konseptiin toistaiseksi kuulumattomia perinteikkäitä kouluviestikilpailuja järjestetään monilla alueilla ja niihin kannattaa osallistua luokan kanssa! Tälläisiä kisoja mm. Tampereella, Lahdessa ja Turussa. Pienempiä kouluviestejä järjestetään monilla paikkakunnilla ja näistä tietoa usein paikalliselta yleisurheiluseuralta.

KLL:n maastokilpailut

KLL_logoKoululiikuntaliiton maastokilpailut aloitettiin Vierumäellä 2012. Tapahtuma on erittäin positiivinen ja ympäristönä Golf-harjoituskentällä kiertävä rata on maailmanluokkaa. Tapahtumaan on helppo tulla ja kannustammekin Juoksusankareita tulemaan paikalle sankoin joukoin. Koulun edustaminen tälläisessä tapahtumassa on kunnia. Lue lisää...

 

Urheiluseuran kilpailut

maastojuoksuaPaikalliset urheiluseurat järjestävät mielenkiintoisia tapahtumia, joissa pääsee juoksemaan. Yleisurheiluseuroilla kisailuja voi olla ympäri vuoden ja niissä pääsee kokeilemaan erilaisia juoksumatkoja (mm. 60m ja 1000m) ja kenttälajeja (mm. pituushyppyä).

Suunnistajilla ja hiihtäjillä on myös tapahtumia joissa juoksemista ja juoksua tukevaa hiihtämistä pääsee kokeilemaan mukavassa porukassa (mm. iltarastit ja sarjahiihdot).

Suosittelemme olemaan yhteydessä paikallisiin seuroihin ja tiedustelemaan mahdollisuuksista. Kaikkiin tapahtumiin ei ole välttämättä osanottomaksua tai se on hyvin pieni. Yleisurheiluseurojen virallisiin kisoihin tarvitset lisenssin (hinta: 17-27 € riippuen iästä) ja mahdollisesti seuran jäsenyyden, mutta tällä panostuksella pääsetkin jo kisaamaan useisiin erilaisiin kisoihin.

Kisaaminen on mukavaa vaikka et kyseisen lajin toimintaan muuten osallistuisikaan. Se on kiva lisä joukkuelajien toiminnalle tai muun harrastuksen vastapainoksi. Rohkeasti mukaan tekemään omia ennätyksiä.

 

Kisatapahtuman vinkitmuista juoda helteellä

  • tutustu kilpailukäytäntöihin (ilmoittautuminen, osanoton varmistus, maksut)
  • lämmittele hyvin ennen kisasuorituksia (maksimituloksia yrittäessä täytyy olla hiki ja kroppa valmiina)
  • pyri tekemään omia ennätyksiä tai esimerkiksi löytämään mahdollisimman monta rastia - tekemällä samaa lajia useammin, saa kivasti vertailtua omia tuloksia (toisiin vertaaminen nuorisourheilussa ei fyysisen eritahtiin kehittymisen vuoksi ole motivoivaa - olit sitten tuloslistan kummassa päässä tahansa)
  • pidä hauskaa - tutustu osallistujiin - yritä parhaasi - tule uudelleen

#juoksusankarit  #beactive  #kaveritjuoksemaan