Navi
Koululaiset / Power Mover / Oman tanssin kisa

POWER MOVER OMAN TANSSIN KISA
Power finaali_17 

Power Mover tanssikilpailussa koululaiset suunnittelevat itse tanssiesityksensä. Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema, mutta se voidaan esittää aiemmin koulun joulu -tai muissa lukuvuoden aikana olevissa tapahtumissa. Sarjoja on sekä ala- että yläkoululaisille ja yhteiset piensarjat yläkoululaisille/lukiolaisille. Uutena 2019 on soolosarja yläkoululaisille. Ryhmille suunnatussa kisassa on sarjat pienille ja isoille ryhmille. Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta. Aloitteleville ryhmille on oma Näytössarja, jossa ei kilpailla. Se on tarkoitettu peruskoulun ryhmille, joissa voi olla oppilaita eri luokka-asteilta (1-9lk).
SOOLO-SARJAN MUSIIKIT ALUEKISOIHIN, JOISTA VALITAAN TOINEN, OVAT:
Sia ft. Kendrick Lamar: The Greatest tai
Redrama: Light. Tanssin kesto n. 60 sek. 
Ohje: Tanssija valitsee musiikin, jonka tanssii. Kisassa ensin kaikki tanssivat yhdessä alkuun 30-40sek., jonka jälkeen jokaisella on oman soolon vuoro (n. 30sek.). Kappale soitetaan alusta loppuun ja aloitetaan uudelleen alusta, jossa jokainen esittää soolonsa. Lopuksi vielä kaikki tanssivat yhtäaikaa. Kuuluttaja ohjeistaa vaihdot. Jos tanssijoita on paljon tanssitaan toinen kierros samalla tavalla, jotta tuomaristo osaa valita kisan parhaat.
Tanssikisan suojelijana toimii AIRA SAMULIN ja yhteistyökumppanina jatkaa KULTAJOUSI!

Tanssikisan täydennetyt säännöt.

Lisätietoja ja ajankohtaisia asioita löytyy Power Mover facebook -sivuilla.

Osallistumismaksut vuonna 2019
- Klubikoulut (saavat PM -muistitikun 2019); iso ryhmä 40€, pienryhmä tai näytössarja 30€ 
- Muut koulut; iso ryhmä 50€, pienryhmä tai näytössarja 40€ 
- Soolosarja 15€/ tanssija (kaikilla sama maksu)
- Näytössarjan videoesitys 30€/ryhmä (kaikilla sama maksu)

Oma tanssi, omat ideat luovasti liikkeelle

Itse suunniteltu Power Mover tanssi sisältää uuden kilpailuesityksen, jonka koululaiset ovat suunnitelleet ja valinneet siihen musiikin. Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen. B- ja D-sarjat ovat lukiolaisille ja yläluokkien koululaisille, E-sarja on yläkoululaisten sooloesitys (yläikäraja on 17 -vuotta). 
Power Mover tanssien koreografi vuosilta 2015 ja 2016, tanssinopettaja Saara-Elina Partasen vinkit tanssien suunnittelijoille ja tanssijoille löytyvät täältä

Huom! Kisaan osallistuvan esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin. Opettajan on katsottava ja hyväksyttävä esitys ennen kuin ryhmä lähtee edustamaan koulua aluekisoihin, tai videoitu esitys toimitetaan Koululiikuntaliittoon. Kiellettyjä ovat mm. liian paljastavat asut, liian seksistiset tai kovaa väkivaltaa kuvaavat esitykset ja musiikki.

Aluekisapaikkakunnat 2020:  Pori (sisäinen), Oulu, Hauho/ Hämeenlinna, 
Helsingin ranskalais-suomalainen koulu ja Pohjanmaan kisa. 
Lisätietoja: terho.tomperi(at)kll.fi, p. 050 514 2498.

2019 FINAALI kisattiin 28.5. Malmitalolla Helsingissä.
Uutisia ja finaalin tunnelmia videoin ja kuvin voi katsella Power Mover Facebook-sivuilta sekä tästä!

Tanssikisan finaalien tuloksia:
2012
2013
2014 

2015 
2016 
2017
2018
2019