Navi
Koululaiset / Yksilökilpailut

KLL kisat Vierumäki 2019Koululaisten yksilökisat


Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa ohjelmassa ovat seuraavat yksilölajien kilpailutapahtumat:

 • maastohiihto - helmi-maaliskuu (22.-23.2.2020 Kalajoki, 2021 Rantasalmi)
 • kreikkalais-roomalainen paini - toukokuu, 16.-17.5.2020 Muhos peruttu, siirtyy syksyyn. (2021 Laihia)
 • maastojuoksu - toukokuu, 19.5.2020 Vierumäki peruttu, siirtyy syksyyn
 • suunnistus - elokuu, 28.-29.8.2020 Hamina, 2021 Seinäjoki, (2022 haettavana syyskuuhun)
 • golf -syyskuu, 11.9.2020 Naantali, Aurinko Golf
 • yleisurheilu - syyskuu, 19.-20.9.2020 Lahti, 2021 Lappeenranta
 • sulkapallo - lokakuu, 2020 avoin, haettavana
 • judo - loka-marraskuu, 2020 avoin, haettavana
 • vapaapaini - joulukuu, 2020 Helsinki, (2021 haettavana)

Lisäksi KLL:n koululaisten valtakunnalliseen kilpailuohjelmaan kuuluvat Power Mover -tanssikisa sekä palloilusarjat ja kotiratakisana käytävä keilailu. Osallistumismaksut yksilölajeihin vuonna 2020 ovat 14 - 18 euroa/ laji/ osallistuja, lajista riippuen. Koululiikuntaliitto on vakuuttanut kilpailuihin ja muihin tapahtumiin osallistujat vakuutusyhtiö Pohjolassa. Kisoihin ilmoittautuminen päättyy 10 päivää ennen tapahtumaa. Lisätietoja tapahtumista löytyy jokaisen lajin alasivulta tai tapahtumakalenterista. Yllä mainittujen kisojen lisäksi KLL on mukana valtakunnallisessa Kouluviestikarnevaalissa. Lisätietoa Kouluviestikarnevaalista.

Vakuutus
Koululiikuntaliitto on vakuuttanut kaikki kilpailuihin osallistuvat koululaiset Pohjola Vakuutus Oy:ssä. Tapahturman sattuessa käytetään ensisijaisesti koulun omaa vakuutusta ja mikäli se ei korvaa vahinkoa niin Koululiikuntaliiton vakuutusta. KLL:n tapaturmavakuutuksen numero on 16-662-166-3.  

Hae kilpailujärjestäjäksi

Koululaisten kilpailujen hakeminen tapahtuu kahdesti vuodessa, huhti- ja syyskuun aikana. 
Koululiikuntaliiton hallitus päättää hakemusten perusteella kilpailujen järjestäjän. Kilpailujen järjestäjä vahvistuu lopullisesti, kun sopimus kilpailujärjestäjän ja Koululiikuntaliiton välillä on allekirjoitettu.  Osassa lajeista lajiliitto antaa lausuntonsa hakijoista. Koululiikuntaliiton kilpailuja voivat hakea ko. lajin urheiluseurat mielellään yhdessä koulun ja/tai kunnan kanssa. Osa lajeista myönnetään urheiluseuran hakemuksesta tai sovitaan lajiliiton kanssa kilpailujen järjestämisestä. Koululiikuntaliiton kilpailut ovat avoimet sekä ruotsinkielisten koulujen oppilaille että ammatillisten koulujen opiskelijoille ikärajat huomioiden.

Koululiikuntaliiton kilpailujen paikallisen järjestäjän vastuulla ovat kisan käytännön järjestelyt, tiedottaminen (seurat) ja yhteistyö lajiliiton ja KLL:n kanssa. KLL vastaa kisojen tiedottamisesta kouluille, vakuuttaa kilpailijat ja antaa käyttöön kaikkiin tapahtumiin sopivan "Lyyti ilmoittautumisjärjestelmän".

Taloudesta: paikallinen järjestäjä saa n. 65% ilmoittautumismaksuista, sekä kaikki muut kisoihin liittyvät tuotot mm. ruokailu, kunnan mahdollinen tuki, omat yhteistyösopimukset ja mainokset, käsiohjelman mainokset, oma kioskimyynti sekä mahdollinen majoitusten tuotto. Järjestäjä vastaa kisojen kaikista kuluista, kuten KLL:n mestaruusmitaleista. Mitalin hinta v. 2020 on 3,90€ /kpl (sis.kaiverruksen).
Koululiikuntaliitto ilmoittaa mahdolliset omat yhteistyökumppaninsa järjestäjälle sopimuksessa kerrottuun päivään mennessä.

Vapaamuotoisen kilpailuhakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • kilpailujen organisaatio ja eri osa-alueiden vastuuhenkilöt
 • kilpailupaikka, esimerkiksi maasto- ja lähtöalue karttoineen suunnistuksessa, urheilukenttä oheistiloineen, urheilutalo
 • koulumajoitus ja majoituksen etäisyys ja kulkuyhteydet kisapaikalle tai muu vastaava majoitus sekä ruokailujen järjestäminen. Liikennejärjestelyt kisapaikalla.
 • selvitys kunnan ja paikallisen koulun mukanaolosta
 • aiemmat kilpailut, joita hakija(t) on järjestänyt 2000-luvulla
 • vastuuhenkilöiden yhteystiedot (sähköposti ja puhelin)

Syyakuussa 2020 tulee hakuun seuraavia kisoja: Suunnistus 2022, Judo 2020, Sulkapallo 2020, Vapaapaini 2021! Hakemukset 15.9.2020 mennessä.
Kilpailuhakemus toimitetaan Koululiikuntaliittoon ensisijaisesti sähköpostilla terho.tomperi(at)kll.fi, liitteineen tai kirjepostina.
 

Lisätietoja: Terho Tomperi p. 050-5142 498 tai sähköposti.