Navi
Koululaiset / Yksilökilpailut / Maastojuoksu

 maastojuoksu

Seuraavat KLL -maastokisat juostaan 16.5.2019 Vierumäellä

Livetulokset 2019

Kilpailun perustiedot
Kilpailun sarjat: 11-, 13-, 14-, 16- ja 19-vuotiaille tytöille ja pojille, sekä omat sarjat nais- ja miesopettajille. Lisäksi kilpaillaan kuntakohtaisesti joukkuekilpailu. Joukkuekilpailussa joukkueen muodostaa kolme (3) kilpailijaa. Kunnan kolme parhaiten sijoittunutta juoksijaa muodostaa I-joukkueen, lähinnä seuraavat kolme II-joukkueen jne.
Joukkuesijoituksia määrättäessä joukkueen juoksijoiden sijaluvut lasketaan yhteen ja pienimmän pistemäärän saavuttanut joukkue on voittanut. Tasapisteiden sattuessa kolmannen juoksijan sijoitus ratkaisee järjestyksen siten, että se joukkue voittaa, jolla on parempi kolmas juoksija. Joukkuekilpailussa mahdolliset tasatilanteet ratkaistaan kaikista sijoituksista.

Lisätietoja seuraavista maastokisoista tapahtumakalenteristamme.
 
Tuloksia20122013201420152016, 2017, 2018, 2019
 
Historia

Koululiikuntaliiton maastojuoksukilpailut aloitettiin nykymuodossa vuonna 2012 Vierumäellä. Kilpailujen tavoitteena on saada koululaiset suurella joukolla kokemaan suuren urheilutapahtuman tunnelma ja samalla kehitetään juoksuharrastusta kouluissa. Viisi ensimmäistä vuotta kilpailut järjestettiin Vierumäellä kansainväliseen tyyliin nurmialustalla, Cooke golfkentän harjoitusalueella. Seuraavat kaksi vuotta kilpailtiin Lempäälässä Hakkarin maastoissa. Tänä vuonna palataan Vierumäen nurmialustalle golfkentän harjoitusalueelle.

Vierumäen melko tasaisella radalla oli lisänä heinäpaaleja juoksun monipuolisuutta lisäämässä.