Hyppää sisältöön

Kuntavaalit 2021 – koululaisilla on oikeus osallistua, kuulua ja liikkua!

Koululaiskyselymme tulokset kertoivat toiveista aktiivisempaan koulupäivään!

Kysyimme 2021 kuntavaalien alla 12-15-vuotiailta koululaisilta, millaisia toiveita nuorilla on aktiivisemman koulupäivän osalta. Yllätyimme runsaslukuisista vastausmääristä, joista 67,5% oli yläkoululaisia ja 32,5% lukiolaisia. Vastaajista tyttöjä oli 83,2%, poikia 13,8% ja muun sukupuolisia 3%. Yksi viesti on kuitenkin ylitse muiden – nuoret haluavat tulla kuulluiksi itsejään koskevissa asioissa ja tietävät kyllä, miten koulupäivän saisi fyysisesti aktiivisemmiksi.

Nuoret kokivat suurimmiksi liikkumisen esteiksi: 1) Koulupihojen välineet ja olosuhteet (47,5% vastaajista) ja 2) Välitunti on liian lyhyt (38,1% vastaajista)

Nuoret haluavat vaikuttaa itsejään koskevissa asioissa – katso Liikuntakysely!

KOULULIIKUNTALIITON KUNTAVAALIKYSELY NUORILLE 2021

Koulupäivän liikkumiseen vaikuttaa eniten nuorten omasta mielestä: 1) nuori itse 2) kaveri 3) kouluympäristö.

Koululainen on kuntalainen, jolla on oikeus osallistua ja liikkua turvallisesti joka päivä!

Koululaiset ja lapset tarvitsevat liikuntamyönteisiä päätöksiä lähiliikkumiseen, turvallisesti! Lapsilla ja nuorilla on myös ääni – tehdään se yhdessä kuuluvaksi ja näkyväksi! Osallistuminen itseään koskeviin päätöksiin on tärkeä kansalaistaito ja -oikeus!

Kuntavaalit 2021 pidetään 13.6.2021. Kouluissa harjoitellaan kansalaisvaikuttamista etenkin yläkouluissa ja lukioissa mm. varjovaaleja järjestämällä.

Liikunta on lapsen ja nuoren oikeus. Turvalliset koulumatkat ja kevyenliikenteen väylät, luontopolut, puistot ja vapaa-ajan liikuntamahdollisuudet edistävät liikkumista ja terveellisiä elämäntapoja!

Liikkuva koulun osallisuuden osaset kertoo kuvina, millaisessa koulussa on viihtyisää. Kuntavaaliehdokas voi osallistua Allianssin Nuorten vaalikoneeseen tästä https://www.lyyti.fi/reg/nuortenvaalikone2021 !

Vaikuta oman kuntasi päättäjiin – kuntavaalit 13.6.2021

Olemme koonneet tälle sivustolle eri lasten ja nuorten asioita ajavien tahojen kuntavaalimateriaalia mm. liikunnasta ja harrastamisesta. Osallistu Koululiikuntaliiton some-kanavissa -välitetään viestiä yhdessä kuntavaaliehdokkaille kouluaikaisista liikkumistoiveista! Koululiikuntaliiton Instagramin kautta liikkumisen viestejä päättäjille – me jaamme ne eteenpäin sosiaalisen median kanavissa.

Lasten ja nuorten liikkumissuositukset suomeksi Lähde: UKK-Instituutti

Liikkumattomuuden kustannukset kunnittain – Olympiakomitean kuntalaskuri

Liikkumattomuuden kustannukset kunnittain
Merkittävä osa suomalaisista liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Liikunnalla on suuri merkitys paitsi kansanterveydelle, myös kansantaloudelle. Liikkumattomuudesta syntyvät kustannukset yhteiskunnalle ovat peräti 3,2-7,5 miljardia euroa vuosittain.
Katso alta laskurista, paljonko liian vähäisestä liikunnasta syntyvät kustannukset ovat sinun kunnassasi vuosittain!
Lähde: Olympiakomitea #liikkumattomuudenkustannukset https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/liikuntapolitiikka/liikkumattomuuden-kustannukset/

Poika ajaa pyörälllä niityllä.
Pyöräily on mainio tapa liikkua nopeasti paikasta toiseen ! Koululaisilla on upeita näkemyksiä pyöräilyyn – kurkkaa Instagram ja #mäjamunpyörä !
Jaa somessa:

Kysy lisää henkilökunnaltamme

Kristiina Jakobsson

Toiminnanjohtaja


toiminnan johtaminen, taloushallinto, yhteiskuntasuhteet, KLL-aluetoiminnan koordinointi, tilastointi, kv- toiminta

040 500 2661 kristiina.jakobsson@kll.fi