Hyppää sisältöön

Koululaisten palloilusarjat

Koululiikuntaliiton suositut palloilusarjat järjestetään vuosittain yläkouluille ja lukioille jalkapallossa (7v7 ja lukion pojille myös 11v11), pesäpallossa, koripallossa, lentopallossa ja salibandyssa. Lisäksi järjestetään kaukalopallo- ja käsipallosarja yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Palloilusarjat pelataan koulujoukkuein.

Ilmoittautumisajat ja hinnat 20-21

Pesäpallo 20.8. mennessä 65 € / joukkkue, Ilmoittaudu tästä
Jalkapallo 20.8. mennessä 65 € / joukkkue, Ilmoittaudu tästä
Koripallo 12.9. mennessä 65 € / joukkkue, Ilmoittaudu tästä
Lentopallo 12.9. mennessä 65 € / joukkkue, Ilmoittaudu tästä
Salibandy 31.10. mennessä 65 € / joukkkue, Ilmoittaudu tästä
Käsipallo 11.12 mennessä  30 € / joukkkue, Ilmoittaudu tästä
Kaukalopallo, kevät 2021

Miten pelataan?

Vuosittain palloilusarjoihin osallistuu yhteensä yli 1 000 joukkuetta. Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät alueittain, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

Kuka saa osallistua?

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Tutustu yleisiin kilpailumääräyksiin ja lajikohtaisiin sääntöihin. Koululiikuntaliitto on vakuuttanut osallistujat Pohjola Vakuutuksessa, vakuutusnumero: 16-662-166-3. Pistä pallo pyörimään!

Koululasiten lentopallo tyttö iskee torjuntaan
Jaa somessa:

Kysy lisää henkilökunnaltamme

Jani Kangasniemi

Liikuntakoordinaattori


palloilusarjat, opettajien liikunta, kv-toiminta

040 551 3488 jani.kangasniemi@kll.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.