Hyppää sisältöön

Maastojuoksu

Koululiikuntaliiton maastojuoksukilpailut aloitettiin nykymuodossa vuonna 2012 Vierumäellä. Kilpailujen tavoitteena on saada koululaiset suurella joukolla kokemaan suuren urheilutapahtuman tunnelma ja samalla kehitetään juoksuharrastusta kouluissa. 
Viisi ensimmäistä vuotta kilpailut järjestettiin Vierumäellä kansainväliseen tyyliin nurmialustalla, Cooke golfkentän harjoitusalueella. Seuraavat kaksi vuotta kilpailtiin Lempäälässä Hakkarin maastoissa. Vuonna 2019 kisoja jatkettiin Vierumäellä. Kilpailuun voi ottaa osaa peruskoululaiset ja toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevat, sekä kaikki opettajat.

Vuoden 2021 maastokisat on siirretty syksyyn 2022!

Tulevia maastokisoja 2022 voi hakea täältä. Tarkempi ajankohta ja kutsu kisoista 2022 julkaistaan, kun kilpailupaikka on päätetty kevään aikana. Kutsu löytyy tapahtumat -sivuiltamme.
Kilpailun sarjat: 11-, 13-, 14-, 16- ja 19-vuotiaille tytöille ja pojille, sekä omat sarjat nais- ja miesopettajille. Lisäksi kilpaillaan kuntakohtainen joukkuekilpailu nuorten sarjoissa. Joukkuekilpailussa joukkueen muodostaa kolme (3) kilpailijaa. Kunnan kolme parhaiten sijoittunutta juoksijaa muodostavat I-joukkueen, lähinnä seuraavat kolme II-joukkueen jne.
Joukkuesijoituksia määrättäessä joukkueen juoksijoiden sijaluvut lasketaan yhteen ja pienimmän pistemäärän saavuttanut joukkue on voittanut. Tasapisteiden sattuessa kolmannen juoksijan sijoitus ratkaisee järjestyksen siten, että se joukkue voittaa, jolla on parempi kolmas juoksija.

Pitkä jono KLL -maastojuoksun alkumatkassa
Kärkijuoksijat KLL -maastojen alamäessä Vierumäellä
Jaa somessa:

Kysy lisää henkilökunnaltamme

Susanna Aulin

Liikunta-asiantuntija


Yksilökilpailut, Power Mover, Pyöräsankarit

044 350 2602 susanna.aulin@kll.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuulet uusimmat uutisemme seitsemän kertaa vuodessa.
Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä.