Navi

Koululaiset liikkeelle

Koululiikuntaliiton koululaisille suunnatun toiminnan tavoitteena on innostaa ja aktivoida liikkumaan. Haluamme kannustaa koululaisia liikkumaan päivittäin ja tarjoamme avuksi materiaaleja, tapahtumia, kampanjoita sekä kilpailuja. Liikutamme koululaisia monin eri tavoin, alueilla ja valtakunnallisesti.

Materiaalit

Sankarit -toimintamme antavat positiivisia liikuntaelämyksiä kaikille koululaisille. Tutustu Juoksu-, Pallo- Pyörä- Temppu-, ja Vesisankareiden materiaaleihin, toimintaan ja tapahtumiin. Materiaalien avulla järjestät koulun omia liikuntatapahtumia ja lisäät liikunnan avulla yhteisöllisyyttä. Sankarit-päivä toimintamallin avulla teet pienellä vaivalla toiminnallisen koulupäivän, jolla lisäät oppimisen iloa ja intoa.

N.Y.T! -materiaalien avulla harjoitellaan perusliikuntataitoja monipuolisesti salissa, pihassa ja metsässä. 

Tapahtumat

Yksilökilpailuissa on tarjolla monipuolista kilpailutoimintaa eri ikäisille koululaisille. 

Palloilusarjamme (salibandy, pesä-, jalka- , lento-, kori-, käsi-, ja kaukalopallo) liikuttavat lähes tuhatta joukkuetta yläkoulu- ja lukioikäisissä vuosittain.

Power Mover voimaliike on liikuttanut vuodesta 1996 alkaen satoja tuhansia nuoria tanssin avulla. Power Mover (video) liikuttaa vuosittain sadoissa kouluissa uusilla tanssikuvioilla useita kymmeniä tuhansia koululaisia.

Vesisankarit-tapahtumissa ympäri Suomen harjoitellaan toiminnallisesti vesillä liikkumisen taitoja. 

Pallosankarit-tapahtumissa liikunnan soveltamista tarvitsevat koululaiset saavat positiivisia kokemuksia jalkapalloilusta sekä tutustuvat Koululiikuntaliiton Juoksusankarit ja N.Y.T!-toimintaan. 

Valtakunnallisiin tapahtumiin osallistuu kaikentasoisia liikkujia. Ne ovat yhteisöllisiä tapahtumia, joihin voidaan tulla oman luokan tai koko koulun voimin. Valtakunnallisiin kisoissamme on mukana valtaosa Suomen tulevista huipuista. Koululaiskisoista osa innostuu tavoittelemaan lajinsa huipulle ja osa jatkamaan liikuntaharrastustaan. Koululiikuntaliiton kisat antavat hyvän kuvan lajin sen hetken tasosta ja laajuudesta. Ne ovat tarkoitettu kaikille liikunnasta kiinnostuneille koululaisille.

Tule mukaan tapahtumiimme liikkumaan ja nauttimaan!